Οι εκλογές του 1920 και «ο άφρων λαός».


Όσοι χαρακτηρίζουν το λαό ανώριμο και αγόμενο-φερόμενο απ’ τα πάθη και τα βίαια συναισθήματα συχνά αναφέρουν ως παράδειγμα τις εκλογές του 1920 όπου ο Βενιζέλος έχασε, το Λαϊκό κόμμα (η βασιλόφρωνν – εθνικόφρων δεξιά) κέρδισε και δύο χρόνια αργότερα οδηγηθήκαμε στη Μικρασιατική καταστροφή .

Ενώ αναφέρουν σωστά τα γεγονότα ρίχνουν στη σκιά τη πολιτική συμπεριφορά του Λαϊκού κόμμστος: κέρδισε με σύνθημα το σταμάτημα του πολέμου και την επιστροφή των παιδιών του λαού απ’ το μέτωπο. Έπραξε τα ακριβώς αντίθετα. Επεξέτεινε το πόλεμο βάζοντας στόχο την κατάκτηση της Άγκυρας.

Δεν υπάκουσε στις εντολές του ελληνικού λαού. Καθόλου παράξενο. Σύνηθες στα κοινοβουλευτικά ήθη. Αποτέλεσμα η καταστροφή.

About Αλεξόπουλος Διονύσης

Μέλος των Φίλων της Δημοκρατίας και της πολιτικής ομάδας «Δημοκρατία & Δημοψήφισμα». Αποφοίτησε απ’ το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992. Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην κατεύθυνση «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1998. Εργάζεται ως καθηγητής στη δημόσια Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
This entry was posted in ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Οι εκλογές του 1920 και «ο άφρων λαός».

  1. Παράθεμα: Οι εκλογές του 1920 και «ο άφρων λαός». | ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σχολιάστε