Εκλογές 2014 για δήμους και περιφέρειες. Τι ψηφίζουμε;


Αναγκαία προϋπόθεση για να υποστηρίξουμε-ψηφίσουμε-σταυρώσουμε ένα υποψήφιο ή μια παράταξη είναι να αυτοδεσμευθεί στα παρακάτω:

1.
α. Για κάθε δαπάνη άνω των 30.000 € θα πρέπει να διεξάγεται τοπικό δημοψήφισμα με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής προκειμένου να εγκριθεί η δαπάνη.

β. Το 10% των ψηφοφόρων του δήμου (ή της νομαρχίας ή της περιφέρειας) μετά από συλλογή υπογραφών στα δημαρχεία θα μπορεί να θέτει προς ψήφιση σε αντίστοιχο δημοψήφισμα συγκεκριμένο αίτημα.

Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων θα είναι έγκυρα και θα δεσμεύουν τη διοίκηση του δήμου (ή της νομαρχίας ή της περιφέρειας) ανεξαρτήτως του ποσοστού συμμετοχής σε αυτά.

2. Με πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου (ή της νομαρχίας ή της περιφέρειας) θα συγκροτηθεί σώμα πολιτών μετά από κλήρωση το οποίο θα έχει το δικαίωμα του veto-ακύρωσης σε οποιαδήποτε απόφαση της διοίκησης του δήμου. Κάθε χρόνο θα ανανεώνεται το 1/4 των μελών του κληρωτού σώματος.

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, Τι να κάνουμε; and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Εκλογές 2014 για δήμους και περιφέρειες. Τι ψηφίζουμε;

  1. Παράθεμα: Πως γινεται η συζητηση για τις δημοτικες εκλογες στο Ναυπλιο | Οικολογική Εναλλακτική Πρωτοβουλία Ερμιονίδας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.