Μα θα αποφασίζει για τις τύχες της χώρας ο κάθε ανίδεος πολίτης;


1ον. Η συμμετοχή στο κάθε φορά δημοψήφισμα δεν είναι υποχρεωτική. Η μεγάλη πλειοψηφία, των ανίδεων και αδιάφορων για τα κοινά, πολιτών απλώς δεν θα συμμετέχουν.

2ον. Πόσους ανίδεους βουλευτές γνωρίζετε; Κι αυτοί είναι μόνο όσοι «έτυχε» να προβάλλονται απ’ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι αποφάσεις στο σημερινό πολιτικό σύστημα  λαμβάνονται κατά βάση από ανίδεους, διεφθαρμένους και αδιάφορους, ως προς τα κάθε φορά επίδικα αντικείμενα, βουλευτές.

3ον και σημαντικότερο. Πώς περιμένουμε απ’ τους πολίτες να γνωρίζουν όταν τους αποκλείουμε απ’ τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων; Δεν έχουν την ευθύνη των αποφάσεων και επομένως δεν έχουν και κανένα κίνητρο να σκεφθούν και να συζητήσουν. Ο πολιτικός πολιτισμός μας καθορίζεται απ’ τις πολιτικές διαδικασίες και τους θεσμούς της κοινωνίας μας.

Advertisements
This entry was posted in ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Μα θα αποφασίζει για τις τύχες της χώρας ο κάθε ανίδεος πολίτης;

 1. Ο/Η Πάρης Μανιας λέει:

  Συγχαρητήρια στο συγγραφέα του λιτού αυτού μα τόσο σημαντικού και περιεκτικού άρθρου…!
  Να συμπληρώσω το εξής: Όσοι προπέτες «και είναι πολλοί αυτοί» που λανσάρουν ως πρώτο και μοναδικό αντίλογο στην Άμεση Δημοκρατία τον τίτλο του άρθρου περί ανιδεοτητας και αγνωμοσύνης των πολιτών, είναι οι κατεξοχήν ανίδεοι και απερίσκεπτοι πολίτες με επεκτάσεις εθνικιστικές απολίτιστες και κρύβουν μέσα τους ενα φαντασιόπληκτο «ηγέτη» ή μάλλον κάτι που μοιάζει περισσότερο με πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας….
  Προτρέχουν απο ανησυχία μήπως και η άμεση Δημοκρατία τους στερήσει τα βλακώδη κεκτημένα όπως:…καμιά θεσούλα κηφήνα στο δημόσιο ή καμιά μαϊμού συνταξουλα που κέρδισαν με τοσο κόπο γλείφοντας κατουρημένες ποδιές.
  Το σοβαρότατο ατόπημα που κάνουν τοποθετώντας σε πρώτο πλάνο αυτή την ηλίθια ερώτηση είναι πως απαξιώνουν ευθείς εξ αρχής έναν ολόκληρο λαό…υπαινίσσονται δηλαδή οτι η πλειοψηφία των πολιτών είναι ανίκανη να πάρει σοβαρές αποφάσεις και ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό είναι η αφεντιά τους….
  Μα βρε κρετίνοι δουλοπάροικοι αν όντος έτσι συμβαίνει τότε είναι ξεκάθαρο πως αυτό το βρόμικο και νόθο σύστημα που μέχρι σήμερα ζούμε και υπομένουμε είναι η λάθος απόφαση και στήριξη των πολλών… άρα εσείς οι εξυπνάκηδες θα έπρεπε να προτείνετε την αλλαγή του….
  Αντ’αυτου φυσικά έχετε πρόταση αλλά την ίδια που έχουν όλοι οι αυλοκόλακες…να αλλάξουμε τα πρόσωπα της δυναστείας με τα δικά σας και όχι το ίδιο το σύστημα που σας βόλεψε και πιθανόν σας βολεύει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s